De Jeppe van Schier

Plattegrond

Vaargebied:

Het vaargebied van de "Jeppe" strekt zich uit van Amsterdam tot Schiermonnikoog. Het IJsselmeer, de voormalig Zuiderzee is een prettig groot meer, waar je onbekommerd lange rakken kunt zeilen. Aan de hollandse kust liggen vele oude V.O.C. stadjes met leuke straatjes, café's en restaurants en aan de friese kust zijn vele schilderachtige friese dorpen te vinden. De Waddenzee is één van Europa's grootste natuurgebieden waar de getijden eb en vloed grote invloed hebben, het wordt gekenmerkt door droogvallende zandbanken, vogels, zeehonden en prachtige eilanden.

Waar gaan we heen?

De route die we gaan varen wordt bepaald door wat u wilt hoeveel tijd we hebben en natuurlijk spelen het weer en de wind een belangrijke rol in de keuze.

Wat neemt u mee?

Goed schoeisel, regenkleding, biologisch afwasmiddel, toiletpapier, droogdoeken.
Slaapzak, dekbed en handdoeken. [Ook te huur €13.50 pp]

Aan boord:

Bevindt zich een goed uitgeruste keuken, een radio-cd speler met mp3 input, zwemvesten en een biertap. Bier kunt u bestellen vanaf €70,00 per 30 liter. U kunt ook zelf bier meenemen dan betaalt u €25,00 voor het gebruik van de tap.
De bedden zijn inclusief bed- en kussenovertrek.

Hoe gaat het in z'n werk?

Als u aan boord komt wordt u door mij en de maat welkom geheten. U krijgt van mij uitleg en we doen een gezamelijke route bespreking. De maat legt bovendeks de beginselen van het varen uit, daarvoor heeft u zelf geen ervaring nodig, we pakken de zeilen uit en vertrekken!!

Interieur:

De jeppe heeft in 2007 een geheel nieuw "dagverblijf" gekregen, deze is vriendelijk, ruim en heel gezellig! Er is een bar en volledig ingerichte keuken. De ruimte leent zich ook zeer goed voor vergaderingen, feesten en partijen. De hutten hebben allen bedden van 2 meter een wasbak en verwarming. Het geheel is brandvertragend ingetimmerd volgens de huidige eisen.

Thuishavens

In de zomer zeilt de 'Jeppe van Schier' van uit het friese Stavoren. Dit is goed te bereiken via de weg, maar ook per trein te bereizen. Parkeren is in Stavoren ook geen probleem. In de winter is de thuishaven Groningen stad. Hier ligt de klipper in de Oosterhaven, aan de rand van het centrum en vlak bij het centraal-station.

Bed and breakfast

U kunt in de winter ook aan boord overnachten. Dit kost €40,00 per persoon en is inclusief ontbijt en beddegoed. Als groepsaccomodatie kost het €600,00 exclusief ontbijt voor maximaal 22 personen.


Jan Keuter Websites